HTML

ELEKTROLLER BLOG

Az oldalt hiánypótló hír- és ötletforrásnak szánjuk az elektromos rollerek iránt érdeklődők számára.

Időjárás

Budapest szmogtérképe

Programajánló

2012. március 7-10.
Taiwan

Taipei International Cycle Show

2012. március 24-25.
Berlin

VELOBerlin

2012. április 29-május 1.
Győr

Széchenyi Futam

2012. szeptember 1-3.
Friedrichshafen

Eurobike

Még mindig autóval jársz?

Követés

Licenc

Creative Commons Licenc

Elektromos roller és egyéb városi kétkerekűekről hírek, tesztek, ötletek

2010.11.21. 00:52 Elektroller
 

A másik véglet: tábla, utca nélkül

Címkék: budapest közlekedés újbuda xi lágymányos

A napokban történt lágymányosi baleset után rengeteg kérdés, és még több válasz merült fel, amely a baleset okára keresi a magyarázatot.

Németországban, Ausztriában napi rendszerességgel hajt fel valaki autópályára a forgalommal szemben (ő a "Geisterfahrer", magyarul "szellemautós"), a rádiók be is mondják szinte azonnal, és kérik az arra haladók fokozott figyelmét, többnyire élve meg is ússzák a figyelmetlen kalandorok. Lehet, hogy azért, mert a közlekedők betartják a sebességhatárokat, ésszel vezetnek és úgy általában, figyelnek egymásra, nem pedig potenciális áldozatnak/vetélytársnak tekintik a többi közlekedőt. De ez csak teória, számtalan dolog szerencsétlen együttállása okozhatta csütörtöki tragédiát, amit majd a hozzáértők szakemberek fognak elemezni, és remélhetőleg mindenki tanulni fog az esetből.

Van a kerületben egy másik, korán sem annyira életveszélyes, de mindenképpen idétlen forgalmi irányítási zavar, ez pedig a Bartók Béla úton található, a Móricz Zsigmond tér felől a Szabadság híd felé haladó oldalon. A Lágymányosi utca kereszteződése után egy tábla figyelmeztet a jobbra kanyarodás lehetőségére, az utca azonban el lett kerítve a gyalogosok számára, a következő kereszteződés azonban egyirányú a Bartók Béla út felé.

Az úton található (kopott) felfestések is jelölik még a jobbra kanyarodás lehetőségét, ami azonban teljesen megszűnt. Amikor ott jártam fényképezni, 5 perc alatt két autót is láttam, akik próbáltak (volna) jobbra kanyarodni, majd bizonytalanul hajtottak tovább.

 

 Az egyébként már csak mellékes információ, hogy a tábla annyira takarásban van a fáktól,  hogy az útról csak pár méteres szakaszon látható.

A következő bekanyarodási lehetőség a Zenta utcánál található, így a Bercsényi utcába való behajtásért egy teljes háztömböt meg kell kerülni, kivárni pár lámpát, nem beszélve a feltúrás miatti egyéb nehézségekről. Aztán persze parkolóhely valószínűleg ugyanúgy nincs ott sem, de ez már más lapra tartozik.

Persze ez a kis bosszúság remélhetőleg nem fog életeket követelni, de mindenképpen elgondolkodtató, kiknek sikerült ezt a vélhetően nem a héten kezdődött felújítás során figyelmen kívül hagynia, és nem szólni az illetékes szerveknek.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroller.blog.hu/api/trackback/id/tr172462247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása