HTML

ELEKTROLLER BLOG

Az oldalt hiánypótló hír- és ötletforrásnak szánjuk az elektromos rollerek iránt érdeklődők számára.

Időjárás

Budapest szmogtérképe

Programajánló

2012. március 7-10.
Taiwan

Taipei International Cycle Show

2012. március 24-25.
Berlin

VELOBerlin

2012. április 29-május 1.
Győr

Széchenyi Futam

2012. szeptember 1-3.
Friedrichshafen

Eurobike

Még mindig autóval jársz?

Követés

Licenc

Creative Commons Licenc

Elektromos roller és egyéb városi kétkerekűekről hírek, tesztek, ötletek

2011.09.07. 08:40 Elektroller
 

Automata váltó lánchajtáshoz - az Eurobike 2011 újdonságai

Címkék: hírek kiállítás

Idén rendezték meg 20. alkalommal az Eurobike kerékpáros kiállítást és vásárt a németországi Friedrichshafenben, ahol csak szombaton 20.000 látogató fordult meg. A számos világújdonságot is bemutató vezető és feltörekvő, európai, amerikai és távol-keleti gyártók együttesen 100 országból vonzották a látogatókat. A kiállítás idei fő témája az elektromos hajtás volt, sok kiállító jelent meg olyan termékkel, amely valamilyen módon kapcsolódik a témához. Megnéztük hát, miket lehetne használni elektromos rollerekhez is.

Ilyen például a 7 sebességes automata váltó, amelyet több gyártónál is megtalálható. A JD Europe Components GmbH fejlesztése igazi újdonság, az elektronikusan vezérelt váltás a cég szerint minden helyzetben megtalálja az ideális energiafelhasználáshoz szükséges sebességfokozatot. Választható automata ill. félautomata mód is, illetve a cég minden TranzX PST elektromos kerékpárjához rendelhető, illetve kompatibilis a kontrafékes kerékpárokkal. A fejlesztés az Eurobike Gold Award 2011 első helyezettje lett. Automata váltót kínál egyébként a 2008-as első helyezett holland Nuvinci is, itt a pedál tekerési sebességét kell csak kiválasztani, a többit az elektronika intézi. A rövid leírás szerint minden 12-48V rendszerhez használható, ennek ellenére három év alatt nem nagyon sikerült elterjednie.

A Protanium kis helyen elférő elektromos meghajtást kínál, például egy 250W-os agymotor és 24V-os, 6Ah-ás lítium-polimer akkumulátor egy összehajtható kerékpáron (-ban) is elfér. Érdekes még az információs kijelzővel ellátott 10Ah-ás lítium akkupakk, tényleg alig foglal helyet. 

 A német Hercules Bikes oldalán megtalálható, melyik hajtási mód milyen kerékpároknál található meg (ION, Bosch, TranzX és Protanium). Érdekes még az ION technológiája, szinte teljesen el tudták rejteni a kerékpár vázába a kiegészítőket, a hátsó agymotoron kívül nem sok minden utal arra, hogy itt nem hagyományos kerékpárról van szó.

 

A Redvil éjjel világító láthatósági mellényt kínál potom 119 eurótól, kb. 32.000 Ft-tól.

Kérdéses, hogy ha éjjel amúgy is világítással kell közlekedni, és a 600 Ft-os tescós láthatósági mellény is ugyanúgy visszaveri a fényt, kinek lehet ez érdekes, de biztos megvan a maga célközönsége, legalábbis sokkal menőbb, mint egy szimpla kukásmellény.

A holland Sparta akkumulátorokat, menet közbeni automatikus töltést és maximum 25 km/h-ra beállítható tempomatot kínál.

A brit Cytronex a feltűnést igyekszik kerülni, kulacsnak álcázott akkumulátorral és 40-60 lux fényerejű világítással jött a kiállításra.

Végül, szép számmal voltak többkerekű megoldások is. Az Icletta ezekhez a háromkerekűekhez kínál elektromos hajtást, a Hasebikes pedig 500W-os agymotorral és egész egyedi esővédelemmel szerelt trike járgányokat árul.

A kiállítás díjazott termékeit itt lehet megtalálni, az újdonságok sokkal bővebb összefoglalóját (pdf formátuman) pedig itt.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroller.blog.hu/api/trackback/id/tr393202986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása