HTML

ELEKTROLLER BLOG

Az oldalt hiánypótló hír- és ötletforrásnak szánjuk az elektromos rollerek iránt érdeklődők számára.

Időjárás

Budapest szmogtérképe

Programajánló

2012. március 7-10.
Taiwan

Taipei International Cycle Show

2012. március 24-25.
Berlin

VELOBerlin

2012. április 29-május 1.
Győr

Széchenyi Futam

2012. szeptember 1-3.
Friedrichshafen

Eurobike

Még mindig autóval jársz?

Követés

Licenc

Creative Commons Licenc

Elektromos roller és egyéb városi kétkerekűekről hírek, tesztek, ötletek

2011.03.02. 02:06 Elektroller
 

Határidőre elkészült a Március 15. téri kerékpárút

Címkék: budapest közlekedés budapest szíve program

Bár messze még a kerékpáros rolleres szezon, de máris egy újabb kerékpárúttal gazdagodott a főváros: járható az Erzsébet híd pesti hídfője alatti kerékpárút. Bár hivatalosan még nem adták át, és a közlekedési lámpák sem üzemelnek még, vígan lehet rajta kerekezni. Mind a 200 méteren.

Program, projekt

A Budapest Szíve program a Podmaniczky Program része, amely a belváros tehermentesítését, újra élhetővé tételét tűzte ki céljául. Ennek egy része a  2009 őszén indult Hídfőterek projekt, amely az Erzsébet híd pesti hídfőjének környezetére koncentrál, és amely első üteme fejeződött be február 23-án.

Új utakon

A híd alatt átvezető kerékpárút sokkal biztonságosabbá teszi a belváros észak-déli irányú átszelését, hiszen eddig a közúton közlekedve kellett keresztezni az alsó rakpartról fel-, illetve arra érkezők útját, amely a megváltoztatott forgalmi rend ellenére sem volt veszélytelen vállalkozás.


Új kerékpárút a Március 15. téren nagyobb térképen való megjelenítése

Északról az Apáczai Csere János utcán érkezve a Pesti Barnabás utcánál lehet felhajtani az út bal oldalán lévő kerékpárútra. De még mielőtt átérnénk, egy újdonsággal találkozhatunk, az autósoknak felfestett stopvonal előtt megjelentek a kerékpáros piktogrammok.

A kerékpárút aztán átvisz a híd alatt, majd két zebrán folytatódik. Itt aztán véget is ér, majd miután megérkeztünk a belső sávba, ki kell sorolni, hogy a Belgrád rakparton lehessen haladni tovább.

Délről érkezve (kiépített kerékpárút nem lévén) vagy a villamossínen, vagy a Molnár utca felől közelítve ugyanígy előbb a zebrákon lehet áthajtani, majd a Március 15. tér sarkánál egy tábla javasolja a Pesti Barnabás utcában való továbbhaladást.

Ezután még egy tábla bevisz a Galamb utcába, ahonnan már nincs további útbaigazítás. Ezt a hiányosságot pótolandó rajzoltam gyorsan az alábbi térképet, ahol zölddel húztam a javasolt útirányt, amin keresztül a már meglévő, Petőfi Sándor utcai kerékpárútra lehet csatlakozni.

A térképen sötétebb narancssárgával jelöltem a már meglévő kerékpárutakat, rózsaszínessel a táblák által kijelölt utat, világosabb narancssárgával pedig a most elkészült új kerékpárutat.


Új kerékpárút a Március 15. téren nagyobb térképen való megjelenítése

Remélhetőleg hamarosan sor kerül a meglévő kerékpárút-töredékek összekötésére is, de részemről addig is inkább örülök annak, ami van, kezdésnek nem is rossz. :)


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroller.blog.hu/api/trackback/id/tr282703090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása