HTML

ELEKTROLLER BLOG

Az oldalt hiánypótló hír- és ötletforrásnak szánjuk az elektromos rollerek iránt érdeklődők számára.

Időjárás

Budapest szmogtérképe

Programajánló

2012. március 7-10.
Taiwan

Taipei International Cycle Show

2012. március 24-25.
Berlin

VELOBerlin

2012. április 29-május 1.
Győr

Széchenyi Futam

2012. szeptember 1-3.
Friedrichshafen

Eurobike

Még mindig autóval jársz?

Követés

Licenc

Creative Commons Licenc

Elektromos roller és egyéb városi kétkerekűekről hírek, tesztek, ötletek

2012.03.02. 23:29 Elektroller
 

Bringa, expó, 2012

Címkék: kiállítás sufnituning bringaexpo

A tavaly megrendezett kiállítás pozitív tapasztalatai után alig vártam, hogy végre legyen egy szabad három órám, és kimehessek az idei, ráadásul jubileumi Port.hu Bringaexpóra, főként elektromos ketyerék után vadászni. Idén bringával mentem, és csak a bejárattól kilométerekre jutott eszembe, hogy mintha nem lenne kiépített bringatároló a BNV bejáratainál.. no sebaj, akad elég kerítés, majdcsak megoldom - gondoltam.

MOL BringapontA legnagyobb meglepetésemre egy nagy, zöld magyar olajtársaság kerékpáros megőrzőt létesített a főbejáratnál, alaposan túlméretezett kapacitással. Bár tábla nem jelezte a tudnivalókat, a srácok-lányok profi londiner módján végezték a dolgukat, elvezették a járgányom, teával kínáltak, és még meg sem érkeztem a kiállításra, máris gazdagabb lettem egy kerékpáros térképpel és egy villogóval.

A B pavilonban kapásból orrba vágott a jellegzetes kiállítás-illat, bár a látogatók szellősebb tömeget alkottak, mint vártam. A tavalyi kiállítás nagy sztárja a Csepel Stringbike volt, idén az elektromos megoldásokkal szerelt bringák voltak a fókuszban, tetszőleges számú variánsban és kivitelben. Rajongóknak és kezdőknek kötelező kipróbálni. Elhozták a Protanium hajtással szerelt, összehajtható Hercules kerékpárokat is, egy kört mindenképp érdemes arra tenni.

Bár abszolút nem számítottam rá, találkoztam az elektromos Hordóval, az egyik budapesti sportegyesület kerékpár szakosztályában rendszeresített kísérő járművével. Gyakorlás közben a Városligetben lehet vele (velük) találkozni, ahogy tekintélyes sebességgel köröznek, így ott esély sincs ilyen közelről, főleg nem álló helyzetben látni. Maga a szerkezet egy szabályos hordóból, hátul elektromos, elöl "analóg" hajtásból áll.

Elektromos hordó hátulról

A táska rejti az akkumulátorokat, a többi alkatrész a háromfázisú motor és annak kellékei. A motor közvetlen láncon kapcsolódik a kerékhez, a hátsó kerekek függetlenek egymástól. Az első kereket nagyon trükkösen lehet hajtani, 90 fokos szögben van megtörve a hajtáslánc egy áttétel segítségével. Tényleg nagyon ötletes és eredeti, aki teheti, mindenképp nézze meg!

A kiállításon nem találtam elektromos rollerekkel foglalkozó kereskedőt (mondjuk olyan sok nincs is), de nagyon szép cruiser kerékpárok voltak, ki is lehetett próbálni némelyiket. Nagyon furcsa, de kényelmes, már amennyire a beltéri kipróbálás során lehetőség volt kipróbálni. Bár a cég neve utal rá, elektromos hajtást nem találtam a kerékpárokon. :)

Cruiser

Másik elektromos vonatkozású beszámolni való, az Utazás 2012 kiállításon az egyik kiállító élménytúrázást kínál, és ezt egy fel-alá cirkáló Segwayjel demontrálja. Kipróbálni akkor éppen nem lehetett, de volt olyan szerencsés, aki megkaparintotta pár kör erejéig. Közelről látni mindenképpen érdekes.

Egyszer ki kell próbálni

Már kifelé tartottam a vásárról, amikor leszólított egy tolószékes úr, aki sietett a BKV-tól rendelt buszához (ami persze aztán elfelejtett jönni, majd lerobbant az egyetlen, 100-as busz vonalán közlekedő alacsony(abb) padlós busz is), de már elfáradt. Megkért, toljam ki a kijáratig, hogy nehogy lekésse a járatot, így a móka kedvéért, stílusosan két kerékre állítva a széket, végigszlalomoztuk a kijárat felé vezető aszfaltot. Azért ez is elgondolkodtató, egy székébe bezárt ember eljön egy kerékpáros és egy utazási kiállításra, hogy körülnézzen...


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroller.blog.hu/api/trackback/id/tr284285000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása